September 8, 2023

5 Essentiële Tips voor een Succesvolle Lancering van je Nieuwe Website

Het starten van een nieuwe website is niet zo maar iets, het vereist zorgvuldige planning en uitvoering om ervoor te zorgen dat je website succesvol is en de gewenste resultaten oplevert. Maar waar begin je? Hoe maak je nou een effectieve en professionele website die indruk maakt op bezoekers?

Gelukkig ben je hier bij Mediya op de juiste plek beland! In dit artikel nemen we je mee op reis naar het creëren van jouw gloednieuwe website. We delen cruciale stappen en waardevolle tips om je te begeleiden naar online succes. Van het leggen van de stevige fundamenten tot het selecteren van de juiste webdesigners en copywriters, en zelfs het kunstig componeren van overtuigende teksten, we hebben het allemaal voor je in petto. Bovendien werpen we een licht op de financiële aspecten en laten we je zien hoe je je website een visueel prikkelend menu kunt geven. Dus, laten we samen op weg gaan naar een online wereld vol mogelijkheden!

Nieuwe-website

1. Het stellen van concrete doelen

Voordat je begint met het maken van een nieuwe website, is het belangrijk om duidelijke doelen te stellen. Door specifieke doelen te definiëren, kun je gericht werken aan de ontwikkeling en optimalisatie van je website. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen bij het bepalen van je doelen:

 1. Analyseer je bedrijf: Denk na over wat je wilt bereiken met je website. Wil je meer leads genereren, producten verkopen of informatie verstrekken? Door deze doelen te identificeren, kun je de focus leggen op de juiste aspecten van de website.
 2. Onderzoek de markt: Bekijk wie jouw potentiële klanten zijn en wat ze verwachten van een website in jouw branche. Identificeer hun behoeften en wensen om ervoor te zorgen dat jouw website relevante inhoud en functionaliteiten biedt.
 3. Definieer meetbare doelstellingen: Maak gebruik van SMART-doelen (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden) om concreet te formuleren wat je wilt bereiken met je nieuwe website. Bijvoorbeeld: “Verhoog het aantal maandelijkse conversies met 20% binnen zes maanden.”

Een goed begrip van je doelen en doelgroep zal helpen bij het vormgeven van de structuur en inhoud van je website. Zorg ervoor dat elke pagina relevant is voor jouw bezoekers en hen helpt bij het vervullen van hun behoeften.

Door heldere doelen te stellen en je doelgroep te identificeren, leg je een sterke basis voor het ontwikkelen van een effectieve en succesvolle nieuwe website.

2. Het goed structureren van de inhoud van je website

Een nieuwe website opzetten is een spannende onderneming. Om ervoor te zorgen dat jouw website succesvol wordt, is het essentieel om de structuur en content goed te plannen en organiseren. Hier zijn een paar belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Maak een overzichtelijke structuur voor je website: Een duidelijke site structuur is cruciaal voor een goede gebruikerservaring. Zorg ervoor dat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren door je website door logische categorieën en subcategorieën te creëren.
 • Ontwikkel relevante content: Analyseer wie jouw doelgroep is en wat hun behoeften en verwachtingen zijn. Schrijf vervolgens waardevolle content die aansluit bij deze behoeften. Denk hierbij aan informatieve artikelen, productbeschrijvingen of blogposts.
 • Zorg voor een logische organisatie: Zorg ervoor dat je het de klant zo makkelijk mogelijk maakt om zijn of haar informatie te vinden. Dit zorgt er niet alleen voor dat de klant jouw website begrijpt, maar ook zoekmachines begrijpen zo jouw website beter. Het is verder altijd van belang dat je duidelijke koppen en subkoppen gebruikt om de tekst overzichtelijk te maken.

Bij het plannen en organiseren van de structuur en content van je nieuwe website moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals het budget, het design van je website en wat jij als eigenaar wilt bereiken. Neem de tijd om alles goed in kaart te brengen, zodat jouw nieuwe website een succes wordt.

Nieuwe-website

3. Er voor zorgen dat het design gebruiksvriendelijk is

Kies een webdesign dat aantrekkelijk is, maar ook gebruiksvriendelijkheid bevordert. Hier zijn enkele tips:

 • Een aantrekkelijk design is cruciaal voor je website!
  • Overweeg kleurenthema’s die passen bij jouw merkidentiteit.
  • Gebruik hoogwaardige afbeeldingen en visuele elementen om de aandacht van bezoekers te trekken.
  • Kies voor een goede leesbaarheid die goed aansluit bij het bedrijf, maar ook voor een voldoende contrast tussen tekst en achtergond zodat het makkelijk leesbaar blijft.
  • Laat soms ook wat ruimtes over op je website om de inhoud gemakkelijker te laten ademen, overvolle pagina’s kunnen verwarrend zijn.
 • Navigeer met gemak, de kunst van gebruiksvriendelijkheid
  • Zorg voor een duidelijke navigatie structuur. Een intuïtieve en een gemakkelijk te begrijpen navigatie structuur maakt het voor bezoekers eenvoudig om door je site te bladeren.
  • Maak belangrijke informatie gemakkelijk vindbaar, zoals contactgegevens of productinformatie.
  • Voeg altijd een zoekbalk toe aan je website waarmee bezoekers gemakkelijk en snel specifieke inhoud kunnen zoeken op je website.
  • Optimaliseer de website prestaties om te zorgen dat pagina’s snel laden, wat zorgt voor een betere gebruikservaring.

Zorg er tot slot voor dat jouw gekozen platform compatibel is met ‘‘zoekmachineoptimalisatie’’ (SEO) en mobiele apparaten. Dit zal helpen om je website beter vindbaar te maken en een goede gebruikerservaring te bieden:

 • SEO-compatibiliteit:
  • Kies een platform dat SEO-vriendelijke functies biedt, zoals de mogelijkheid om meta. beschrijvingen en alt-tags toe te voegen.
  • Optimaliseer je inhoud met relevante zoekwoorden en zorg voor een goede interne link structuur.
 • Mobiele compatibiliteit:
  • Zorg ervoor dat je website goed word weergegeven op verschillende soorten schermformaten, van desktops tot mobiel en laptops.
  • Mobiele telefoons kunnen tegenwoordig wel als eerste prioriteit gebruikt worden voor je website, aangezien er steeds meer op telefoons gekeken wordt.
  • Test je website op mobiele apparaten om er zeker van te zijn dat alles correct wordt weergegeven.

4. Het verbeteren van de vindbaarheid

Gebruik relevante zoekwoorden in de titels, meta-tags en inhoud van je website om beter vindbaar te zijn in zoekmachines. Door de juiste keywords te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat jouw website hoger verschijnt in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Dit kan leiden tot meer organisch verkeer naar je website.

Wat hier al eerder verteld is, is dat je moet zorgen dat jouw website snel laadt en gemakkelijk te navigeren is op verschillende apparaten. Gebruikers verwachten een snelle en vlotte ervaring wanneer ze een website bezoeken. Als je site traag laadt of moeilijk te gebruiken is op mobiele apparaten, kunnen gebruikers gefrustreerd raken en ergens anders naartoe gaan.

Maak gebruik van interne links en een duidelijke menustructuur om gebruikers door je website te leiden. Interne links helpen niet alleen bij het navigeren door de site, maar ook bij het verbeteren van de SEO-positie van specifieke pagina’s. Een duidelijke menustructuur maakt het voor gebruikers gemakkelijker om de gewenste informatie te vinden.

Om de prestaties van je website te controleren, kun je tools zoals Google Search Console en Google Analytics gebruiken. Deze tools geven inzicht in hoe goed jouw site presteert in zoekmachines en welke pagina’s populair zijn bij gebruikers.

Kortom, optimaliseer je nieuwe website voor zowel zoekmachines als gebruiksvriendelijkheid. Gebruik relevante zoekwoorden, zorg voor snelle laadtijden en gemakkelijke navigatie, en maak gebruik van tools zoals Google Search Console en Google Analytics om de prestaties van je site te controleren. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat jouw website goed vindbaar is en een positieve gebruikerservaring biedt.

5. Het publiceren van je website en de promotie daarvan

Voordat je jouw nieuwe website lanceert, is het van essentieel belang om deze grondig te testen. Zorg ervoor dat eventuele fouten of problemen opgelost zijn voordat je online gaat. Dit zal de gebruikerservaring verbeteren en potentiële klanten aantrekken.

Om verkeer naar je nieuwe website te genereren, is het cruciaal om goede promotie te voeren. Maak gebruik van verschillende kanalen zoals sociale media, e-mailmarketing en andere online marketingtechnieken. Hierdoor vergroot je de zichtbaarheid van je website en trek je meer bezoekers aan.

Het monitoren van de prestaties van je website is eveneens belangrijk. Gebruik tools zoals Google Analytics om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers, populaire pagina’s en conversieratio’s. Met deze informatie kun je vervolgens verbeteringen aanbrengen en de effectiviteit van je site optimaliseren.

Hier zijn tips voor een perfecte lancering van de website:

 • Zorg voor goede content: Creëer waardevolle inhoud die relevant is voor jouw doelgroep. Dit zal niet alleen bezoekers aantrekken, maar ook hun betrokkenheid vergroten.
 • Werk samen met een freelancer of een online marketeer: Als je zelf niet over de benodigde expertise beschikt, kan het inhuren van een professional helpen bij het optimaliseren van jouw promotiestrategie.
 • Maak gebruik van social media: Promoot jouw nieuwe website via verschillende socialmediaplatforms om een breder publiek te bereiken. Denk aan het plaatsen van interessante berichten, het delen van links naar jouw pagina en het betrekken van jouw volgers bij de lancering.
 • Let op SEO: Optimaliseer jouw website voor zoekmachines door relevante zoekwoorden te gebruiken, interne en externe links toe te voegen en een goede URL-structuur te hanteren.
 • Houd rekening met de wensen van je klant: Zorg ervoor dat je website aansluit bij de behoeften en verwachtingen van je doelgroep. Een gebruiksvriendelijke interface en duidelijke navigatie zijn essentieel om bezoekers te behouden.

Goed op weg naar online succes!

Door je doelen en doelgroep duidelijk te definiëren, de structuur en content goed te plannen, het juiste platform en webdesign te kiezen, je website te optimaliseren voor zoekmachines en gebruiksvriendelijkheid, en ten slotte je nieuwe website met goede promotie te lanceren, ben je goed op weg naar online succes.

Voor verdere vragen en interesse kun je contact opnemen, of een afspraak inplannen via Mediya.

Veel gestelde vragen:

Wat zijn de belangrijkste doelen bij het maken van een nieuwe website?

Het belangrijkste doel bij het maken van een nieuwe website is om jouw bedrijf online zichtbaarheid te geven en potentiële klanten aan te trekken. Daarnaast wil je ook dat jouw website betrouwbaarheid uitstraalt, gemakkelijk vindbaar is in zoekmachines en aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep.

Welk platform moet ik kiezen voor mijn nieuwe website?

Het platform dat je kiest hangt af van verschillende factoren, zoals jouw technische vaardigheden, budget en specifieke behoeften. Populaire opties zijn WordPress, Wix en Shopify. Het is belangrijk om te kiezen voor een platform dat gebruiksvriendelijk is, voldoende functionaliteiten biedt en gemakkelijk kan worden aangepast aan jouw wensen.

Moet ik mijn nieuwe website optimaliseren voor zoekmachines?

Ja, absoluut! Zoekmachine optimalisatie (SEO) is essentieel om ervoor te zorgen dat jouw website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Door relevante zoekwoorden te gebruiken, hoogwaardige content te creëren en technische optimalisaties door te voeren, vergroot je de kans dat jouw website hoger in de zoekresultaten verschijnt.

Hoe kan ik mijn nieuwe website effectief promoten?

Er zijn verschillende manieren om jouw nieuwe website effectief te promoten. Maak gebruik van social media platforms zoals Facebook en Instagram om jouw doelgroep te bereiken. Daarnaast kun je ook e-mailmarketing inzetten om bestaande klanten op de hoogte te brengen van jouw nieuwe website. Vergeet niet om waardevolle content te delen die mensen aanspreekt en hen motiveert om jouw website te bezoeken.

Wat moet ik doen nadat mijn nieuwe website is gelanceerd?

Nadat je jouw nieuwe website hebt gelanceerd, is het belangrijk om deze regelmatig bij te werken met nieuwe content, producten of diensten.

Twitter
Email
LinkedIn

In dit artikel