Wat zijn SEO teksten

December 19, 2022

De 10 beste tips om keyword analyse te doen voor uw bedrijf

Met het niveau van de concurrentie die er is, is het belangrijker dan ooit om uw keyword onderzoek goed voor elkaar te hebben. U moet een manier vinden om uzelf te onderscheiden van de massa en zichtbaarheid te krijgen in zoekmachines als u wilt dat uw bedrijf slaagt. Zoekwoord analyse kan echter een ontmoedigende taak zijn voor veel mensen omdat er zoveel factoren in het spel zijn. Bijvoorbeeld, hoeveel tijd heb je voor zoekwoord onderzoek? Wat voor budget heb je? Hoeveel kost een SEO-tool per maand? Dit zijn slechts enkele van de vragen die opkomen als we het hebben over keyword analyse.

In deze post gaan wij onze top 10 tips geven voor het doen van zoekwoorden onderzoek. Dit helpt om te begrijpen op welke zoekwoorden uw publiek online zoekt, zodat ze uw website kunnen vinden en bij u kunnen kopen!

Denk aan uw merk en producten

U kunt deze informatie gebruiken om relevante trefwoorden te creëren. Als u bijvoorbeeld een fitnessmerk hebt dat fitnesskleding verkoopt, kunt u het trefwoord “sportkleding” gebruiken omdat het gerelateerd is aan uw product en wordt gebruikt door mensen die op zoek zijn naar sportkleding. Aan de andere kant, als uw bedrijf biologisch voedsel verkoopt en uw concurrent conventioneel voedsel, kunt u een andere aanpak overwegen met meer concurrerende trefwoorden zoals “biologische groenten”. Dit zal u helpen om u te onderscheiden van andere bedrijven die soortgelijke producten verkopen!

Kijk naar een combinatie van zoekvolume, lengte en relevantie

De tweede stap is te kijken naar een combinatie van zoekvolume, lengte en relevantie. Wanneer u deze drie factoren combineert, kunt u de beste zoekwoorden vinden die zullen helpen verkeer naar uw site te leiden en hen om te zetten in betalende klanten.

U moet naar twee dingen kijken:

  • Lengte – De lengte van het trefwoord bepaalt hoeveel woorden het bevat. Long-tail trefwoorden zijn over het algemeen specifieker dan short-tail trefwoorden omdat ze dingen in meer detail beschrijven. Ze hebben ook de neiging om hogere zoekvolumes te hebben omdat ze meer niche zijn en een smaller publiek aanspreken (dit is logisch als je erover nadenkt).
  • Relevantie – Relevantie verwijst naar hoe nauw bepaalde woorden geassocieerd zijn met wat u verkoopt of aanbiedt op uw website (bijvoorbeeld, als u hondenspeelgoed verkoopt en iemand zoekt “hondenspeelgoed”, dan zou dit als zeer relevant worden beschouwd).

Kijk naar verkeer in de PPC campagne

Om een idee te krijgen op welke zoekwoorden uw klanten zoeken, kijkt u naar de zoekwoorden die voor u werken in PPC. U kunt dit zien door te kijken naar het gedeelte “trefwoord ideeën” van uw campagne, of door een zoekopdracht uit te voeren op Google met behulp van de functie “zoektermen vergelijken”.

Deze lijst geeft u een idee van welke zoekwoorden en zinnen mensen hebben gebruikt om uw website te vinden, en het kan u ook helpen bepalen of ze krijgen wat ze willen. Als er veel spelfouten of andere fouten in de lijst staan, kan dat betekenen dat mensen niet echt vinden wat ze zoeken op uw site – zorg er dus voor dat wanneer gebruikers op uw site terechtkomen, ze snel vinden wat ze nodig hebben!

Gebruik ook secundaire zoektermen voor keyword analyse

Met behulp van uw primaire trefwoord, kunt u ook secundaire trefwoorden vinden die minder concurrerend en meer specifiek voor uw bedrijf zijn. Hoewel deze trefwoorden misschien niet zoveel verkeer krijgen als het primaire trefwoord, zullen ze u helpen andere zinnen te identificeren die relevant zijn voor wat u doet.

Bijvoorbeeld: Als ik een marketing consultant ben en mijn primaire trefwoord is “marketing strategie,” dan zijn enkele van de secundaire trefwoorden die ik zou kunnen overwegen zijn:

  • Marketing strategie consulting
  • Digitale marketing strategie
  • Branding strategie consulting
  • Marketing bureau diensten

Kies trefwoorden voor elke fase in de trechter

Kies trefwoorden voor elke fase in de trechter

Dit is een beetje een voor de hand liggende tip, maar het is de moeite van het herhalen waard: u moet de juiste set zoekwoorden kiezen voor elke fase in uw conversietrechter. Met andere woorden, heb niet één zoekwoord strategie voor mensen die alleen onderzoek doen en een andere voor mensen die klaar zijn om te kopen. U wilt dat elke fase zodanig wordt geoptimaliseerd dat deze relevant is en converteert, en dat betekent dat u uw publiek afstemt op woorden die zij op dat moment gebruiken.

Houd uw concurrentie in de gaten

Het is belangrijk om te weten wat concurrenten doen en hoe ze het doen. Als u een concurrent heeft met 10.000 backlinks en een andere met 100, dan kunt u zien dat de ene meer kans heeft om op de eerste pagina van Google te komen. U moet ook hun SEO-strategie en PPC-campagne in de gaten houden.

Denk na over uw type content

Trefwoorden zijn een nuttig instrument voor SEO en gebruikerservaring. Wanneer u uw inhoud samenstelt, bedenk dan hoe u trefwoorden kunt gebruiken in titeltags, koppen, hoofdteksten en URL’s. Denk ook aan synoniemen, verwante termen, andere varianten en trefwoord rijke alt-tekst voor afbeeldingen.

  • Gebruik de juiste trefwoorden in titels: Als mensen naar iets zoeken op Google of Bing en op uw site klikken als een van hun resultaten (wat betekent dat ze op uw site terecht zijn gekomen vanwege die specifieke zoekopdracht), dan wilt u dat ze snel vinden wat ze zochten. Daarom is het belangrijk om relevante trefwoorden op te nemen in de title-tag van elke pagina, zodat gebruikers snel kunnen zien naar wat voor soort pagina ze kijken zonder door verschillende pagina’s te hoeven klikken om erachter te komen of dit inderdaad is wat ze zochten.

Gebruik Google Trends om nieuwe kansen te ontdekken

Google Trends is een handig hulpmiddel voor trefwoord analyse om de populariteit van een bepaald trefwoord te begrijpen. Het kan u helpen trefwoorden te identificeren die trending zijn en, misschien nog belangrijker, een idee te krijgen van welke trefwoorden niet trending zijn.

Zo werkt het:

  • Ga naar Google Trends en voer uw trefwoord in de zoekbalk in.
  • Kijk naar de grafieken aan de rechterkant van het scherm om te zien of er pieken zijn in de zoekopdrachten in de tijd (figuur 4). Als er nog niet veel activiteit is, maar u denkt dat dit binnenkort wel het geval zal zijn (bijv. als dit verband houdt met iets als kerstinkopen of Black Friday), begin dan nu met het gebruik van uw nieuwe term, zodat wanneer u deze later dit jaar officieel lanceert, u kunt profiteren van de early adopters die naar uw zin zochten voordat deze trendy genoeg was voor SEO’s overal!

Houd de resultaten in de gaten en blijf ze verbeteren

Er zijn zoveel manieren om trefwoord analyse te gebruiken dat u gemakkelijk vergeet uw resultaten in de gaten te houden en te blijven verbeteren. U moet de concurrentie, trends in Google en zelfs uw inhoudstype in de gaten houden. U moet ook uw merk en producten in de gaten houden omdat die u kunnen helpen beslissen welke zoekwoorden het beste voor u werken.

Wil u gevonden worden door de doelgroep, dan is het belangrijk om goed na te denken over welke zoekwoorden u gaat gebruiken.

Als u gevonden wilt worden door uw doelgroep, is het belangrijk om goed na te denken over welke zoekwoorden u gaat gebruiken. Een goed onderzochte trefwoordenstrategie is de basis van succesvolle SEO (zoekmachine optimalisatie).

Het onderzoeken en kiezen van de juiste trefwoorden voor een website of blog kan tijdrovend zijn, maar er zijn enkele hulpmiddelen die dit proces kunnen vergemakkelijken. Trefwoord onderzoek moet een continu proces zijn en niet iets dat eenmalig plaatsvindt, want het is een van de belangrijkste aspecten van internetmarketing. Als het goed wordt gedaan, zou het uw site moeten helpen hoger te scoren in zoekmachines zoals Google of Bing, wat meer verkeer en conversies voor uw bedrijf betekent.

Conclusie

Door de moeite te nemen om na te denken over uw zoekwoorden, kunt u mensen vinden die op zoek zijn naar wat u aanbiedt. Dit zal u helpen om meer mensen te bereiken en uw bedrijf te laten groeien. Het vinden van goede trefwoorden is belangrijk, maar het is ook niet iets dat al uw tijd in beslag moet nemen! Dus hoewel zoekwoorden analyse op het eerste gezicht misschien een grote taak lijkt, hopen we dat deze tips hebben geholpen de zaken voldoende te vereenvoudigen, zodat iedereen ze goed kan doen. Kortom: raak niet overweldigd door alle informatie die er is over keyword onderzoek – houd het eenvoudig met deze stappen. Mocht u meer willen weten over SEO bekijken dan ook onze top 10 tips om hoger in google te komen.

Twitter
Email
LinkedIn

In dit artikel