November 1, 2022

De top 10 SEO tips om gevonden te worden in 2023

Introductie

SEO is een veld dat voortdurend in ontwikkeling is, en het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends als u wilt dat uw website ook in 2023 wordt gevonden. Hier zijn tien van de beste tips om dit doel te bereiken!

Sectie: 1. Creëer inhoud van hoge kwaliteit

Het belangrijkste wat u in 2023 moet doen, is inhoud van hoge kwaliteit creëren. Hierdoor wordt u gevonden door zoekmachines en mensen, de twee belangrijkste groepen voor succes in SEO. Zorg ervoor dat uw inhoud:

  • Uniek is: Het mag niet gekopieerd zijn van een andere website of elders gepubliceerd met een andere auteursnaam. U kunt een oud artikel gebruiken zolang het is bijgewerkt met actuele informatie en relevante trefwoorden.
  • Relevant: Het onderwerp van uw artikel moet aansluiten bij de behoeften van lezers die op Google of andere zoekmachines naar soortgelijke onderwerpen zoeken, maar probeer niet om perfect aan te sluiten, want dit kan leiden tot sancties van het algoritme van Google dat plagiaat of onoriginaliteit detecteert!
  • Nuttig: Een goede manier om te testen of een artikel nuttig is, is of je het aan iemand anders zou aanbevelen na het zelf gelezen te hebben! Zo ja, dan geweldig; zo nee, probeer het dan nog eens tot het af is 🙂

Sectie: 2. Focus op voice search

Voice search wordt steeds populairder, en het is geen wonder waarom. Het is goed voor SEO, de gebruiker en uw bedrijf. Google heeft middelen gestoken in voice search omdat ze zien dat gebruikers eerder spraakopdrachten gebruiken dan typen met hun handen. Voice search is letterlijk een vraag of opdracht inspreken in een apparaat zoals je smartphone of smart speaker. Dus als je het antwoord niet bij de hand hebt, hoef je het niet in te typen, want je kunt het gewoon vragen! Dit maakt uw handen vrij, zodat u andere dingen kunt doen, zoals eten koken of door de stad lopen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u uw telefoon moet vasthouden (of in ieder geval tot u thuis bent).

Sectie: 3. Denk aan backlinks!

Backlinks zijn de beste manier om gevonden te worden in zoekmachines.

Maar dit is niet iets eenmaligs; backlinks moeten worden behandeld als een doorlopend proces van het verkrijgen van nieuwe backlinks en het uitbouwen van uw bestaande backlinks. Dit zal ervoor zorgen dat u steeds meer verkeer krijgt, wat na verloop van tijd de conversies kan stimuleren.

Zolang u een goede website hebt met veel goede inhoud, maakt het niet uit wie er naar uw site linkt of hoeveel links ze hebben – u zult nog steeds hoog scoren in Google.

Sectie: 4. Gebruik gestructureerde gegevens

  • Gebruik schema.org.
  • Gebruik microdata.
  • Gebruik van JSON-LD.
  • Gebruik van RDFa (Resource Description Framework in Attributes).
  • HTML5 gebruik

Sectie: 5. Vergeet de snippets niet

Snippets zijn de tekst die verschijnt in de zoekresultaten – ze verschijnen op uw scherm wanneer u op een zoekresultaat klikt. Ze zijn belangrijk omdat ze het eerste zijn wat mensen lezen als ze op een zoekresultaat klikken en omdat ze vaak worden gebruikt om te helpen bepalen welke pagina beter is dan een andere, of als onderdeel van Google’s Knowledge Graph (die informatie geeft over mensen, plaatsen, dingen en meer).

Met andere woorden: Snippets zijn belangrijk voor zowel SEO als conversiepercentages – want als iemand vanuit Google doorklikt naar uw site om er vervolgens achter te komen dat u niet alle informatie hebt die ze nodig hebben in uw snippettekst (d.w.z. als deze te kort is), dan zullen ze waarschijnlijk gewoon teruggaan naar Google en het in plaats daarvan opnieuw proberen bij een van de sites van uw concurrenten.

Sectie: 6. Mobiel eerst!

Mobiel eerst! Deze strategie is een van de belangrijkste factoren bij het optimaliseren van uw website voor SEO. Meer mensen zoeken op mobiele apparaten dan ooit tevoren, dus het is cruciaal dat u ervoor zorgt dat uw site mobielvriendelijk is.

Als u niet bekend bent met “mobile first”, betekent dit in feite dat u uw website ontwerpt met mobiel in gedachten – vanaf het begin. Uw doel moet zijn dat alle elementen van uw website perfect passen op een klein scherm (zoals een telefoon). Dat omvat tekstgrootte, ruimte tussen elementen en meer.

Wanneer u optimaliseert voor mobiel, zullen zoekmachines dat zien als een indicator dat uw site inhoud van hoge kwaliteit biedt – en dat kan de positie op hun resultatenpagina’s voor bepaalde trefwoorden of zinnen verbeteren. Naast het verbeteren van hoe goed uw site scoort in zoekmachines zoals Google of Bing, helpt het optimaliseren voor mobiel ook om ervoor te zorgen dat bezoekers snel vinden wat ze zoeken wanneer ze elk type apparaat gebruiken – inclusief tablets en smartwatches!

Rubriek: 8. Laat video’s maken

Video’s zijn een geweldige manier om online met uw klanten te communiceren. Ze kunnen u helpen complexe onderwerpen uit te leggen op een aantrekkelijke en visuele manier die moeilijk over te brengen is via gewone tekst. Video’s hebben ook de neiging om het meest aantrekkelijke type inhoud te zijn, dus ze kunnen het organische verkeer naar uw website of Facebook-pagina verhogen.

Bovendien worden video’s nu prominenter getoond in de zoekresultaten – en niet alleen op YouTube! Dit betekent dat als u video’s van hoge kwaliteit maakt over specifieke onderwerpen, u ook voor die zoekwoorden goed kunt scoren in de zoekresultaten van Google.

Sectie: 9. Beveilig uw website met https:// en SSL certificaat (beveiligde website)

Voordat we beginnen, is het belangrijk het verschil te weten tussen HTTP en HTTPS.

HTTP is het protocol waarmee u via het internet kunt communiceren met webservers (pagina’s op websites). Het vertelt uw computer hoe hij informatie heen en weer moet sturen tussen verschillende apparaten, zoals de server van een website en uw computer. Het omvat ook zaken als cookies en authenticatietokens die websites gebruiken voor beveiligingsdoeleinden.

HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure, wat betekent dat alle communicatie wordt gecodeerd met behulp van SSL/TLS-technologie, zodat niemand ze kan lezen terwijl ze over het internet reizen. Dit biedt extra bescherming tegen mensen die kunnen proberen uw privégegevens te onderscheppen of kwaadaardige code in websites te injecteren door verzoeken om te leiden via hun eigen servers (man-in-the-middle attack).

10. Controleer uw paginasnelheid!

Niet alleen uw paginasnelheid is van belang. De snelheid van uw website heeft ook invloed op hoe snel u afbeeldingen kunt laden, of dat de gebruiker voorbij het eerste scherm van uw site komt (of niet).

Wil je in 2023 nog gevonden worden, dan moet je ervoor zorgen dat je site snel is! U kunt dit controleren met tools als Google PageSpeed Insights en Pingdom Tools.

Er zijn zoveel manieren om uw SEO te verbeteren, en u kunt vandaag nog aan de slag!

SEO is niet eenmalig. Het is een langetermijnstrategie die moet worden overwogen bij het creëren van inhoud, het ontwerpen van uw site en het bouwen van links. U kunt vandaag nog beginnen!

Hier zijn enkele tips over hoe u kunt beginnen met het optimaliseren van uw SEO:

  • Maak inhoud die mensen willen en nodig hebben. Het belangrijkste wat u kunt doen voor SEO is inhoud van hoge kwaliteit creëren over onderwerpen die verband houden met uw bedrijf voor klanten die op die termen zoeken. Denk na over wat het publiek wil, wat hun pijnpunten zijn en wat ze nuttig zouden vinden bij het nemen van beslissingen om bij u te kopen of uw producten of diensten te gebruiken in plaats van die van concurrenten. Dit omvat alles van blogberichten op uw website tot gastberichten op andere sites (zoals de onze!) die teruglinken naar de uwe zodat meer mensen deze vinden wanneer ze zoeken naar informatie over deze onderwerpen.”

Conclusie

U ziet dat er zo veel manieren zijn om uw SEO te verbeteren, en u kunt vandaag nog aan de slag! We hopen dat deze tips uw helpen om beter online zichtbaar te worden, zodat mensen vinden wat ze zoeken als ze zoeken op Google of Bing. Mediya heeft hiervoor unieke SEO Sprints ontworpen met drie verschillende pilaren. Wil je hier meer over weten? Neem dan nu contact met ons op!

Twitter
Email
LinkedIn

In dit artikel