November 1, 2022

De 6 beste lokale SEO technieken

Introductie

Als u op Google wilt scoren, moet u optimaliseren voor lokaal zoeken. Lokale SEO is een zeer specifieke vorm van SEO die geolocatie en andere locatiespecifieke factoren gebruikt om te bepalen waar uw website moet verschijnen wanneer iemand ernaar zoekt. Eerder schreven wij een artikel over de top 10 SEO tips voor 2023

Sectie: Maak een speciale “Google My Business” vermelding.

Het maken van een speciale “Google Mijn Bedrijf”-vermelding is een van de meest effectieve lokale SEO-strategieën die u kunt gebruiken om meer klanten aan te trekken. Eerst moet u worden geverifieerd door Google en dan kunt u foto’s en video’s toevoegen, ervoor zorgen dat alle informatie up-to-date is (inclusief uw adres, telefoonnummer), de URL van uw website invoegen en tot slot uw links naar sociale media toevoegen.

Google My Business van Mediya Webdesign

Sectie: Wees actief op beoordelingssites.

Voor veel mensen is de eerste plaats waar ze naar een bedrijf zoeken, die van beoordelingssites. Als uw bedrijf er niet bij staat, loopt u potentiële klanten en omzet mis. Gelukkig zijn er veel plaatsen waar u uw profiel kunt aanmaken en beheren om ervoor te zorgen dat het accuraat en up-to-date is. Een van de gemakkelijkste manieren is via Google Mijn Bedrijf. Als uw bedrijf een website heeft, dan is dit een belangrijk instrument om verkeer van het web naar uw fysieke locatie te leiden. U kunt ook gebruik maken van Yelp en Facebook reviews van klanten die persoonlijk of online met uw bedrijf in contact zijn geweest.

Recensies zijn cruciaal voor lokale SEO, omdat ze potentiële klanten toegang geven tot informatie over hoe anderen zowel de kwaliteit van producten of diensten zien die worden aangeboden door bedrijven zoals het uwe als of die aanbiedingen overeenkomen met hun eigen behoeften/wensen op een bepaald moment (d.w.z., denken mensen dat deze producten/diensten waard waren wat ze betaalden?).

Sectie: Bouw lokale linkbuilding backlinks.

Om in lokale zoekresultaten te scoren, heb je backlinks nodig. Net als bij standaard SEO kunnen deze links komen van andere autoriteitssites of van uw eigen site.

Hier zijn enkele van de soorten backlinks die je zou kunnen bouwen:

  • Interne links. De beste manier om mensen op uw site te laten klikken is door middel van verleidelijke en relevante inhoud, en interne links zijn daarvoor de sleutel. Linken tussen gerelateerde pagina’s op uw website verhoogt de betrokkenheid van gebruikers en maakt het gemakkelijker voor bezoekers om te vinden wat ze zoeken op een georganiseerde manier.
  • Externe links naar lokale gidsen of bronnen met informatie over specifieke steden of regio’s (bijv. Yelp, TripAdvisor). Deze moeten nofollowed zijn zodat ze de ranking van die sites niet te veel stimuleren; in plaats daarvan geven ze hun waarde door aan die van u door middel van natuurlijke associatie met soortgelijke inhoud in de stad.

Sectie: Gebruik schema markup om je lokale SEO ranking te stimuleren.

Gebruik schema markup om uw bedrijf hoger te laten scoren in de organische zoekresultaten. Schema-markering is een manier om zoekmachines te vertellen waar uw bedrijf over gaat en hoe het hen kan helpen de informatie te vinden die ze nodig hebben. Schema is een vorm van gestructureerde gegevens die zoekmachines de onderwerpen of soorten inhoud op een website laat weten, evenals de geografische locatie. Dit kan de lokale SEO ranking verhogen door zoekmachines meer informatie te geven over uw bedrijf en de locatie ervan.

Als u niet zeker weet of uw website schema markup gebruikt, zijn er verschillende gratis tools op het web zoals Google’s Structured Data Testing Tool of Moz’s Open Graph Validator waarmee u mogelijke opties voor het toevoegen van deze functie aan uw site kunt testen.

Sectie: Plaats uw bedrijf in lokale directories en citaties.

Een andere een van de beste lokale SEO technieken is het opnemen van uw bedrijf in lokale directories en citaties. Citaties zijn belangrijk voor de ranking van uw website op Google, dus zorg ervoor dat u ze heeft voor elke locatie waar u wilt ranken. Als u nog geen citatie van een directory hebt, zijn er veel tools die u kunnen helpen er een te maken. U kunt ook links kopen of iemand anders betalen om ze voor u te maken, maar wij raden dit niet aan omdat het tegen de richtlijnen van Google is.

Sectie: Optimaliseer voor lokale zoekintentie met PPC-campagnes.

Hoewel niet zo voor de hand liggend, is intentie nog steeds een belangrijk onderdeel van uw zoekcampagne. Lokale zoekintentie is een zoekopdracht naar een bedrijf of dienst op een specifieke locatie. Als iemand bijvoorbeeld zoekt op “pizza bij mij in de buurt” zijn ze waarschijnlijk op zoek naar pizzeria’s in de buurt waar ze zich op dat moment bevinden. Aan de andere kant hebben generieke (of niet-lokale) zoekwoorden meestal een meer algemene betekenis en kunnen ze leiden tot klikken op allerlei soorten sites, zoals nike schoenen of beste smartphones.

U kunt lokale zoekopdrachten targeten met PPC-advertenties door de plaatsnaam op te nemen in uw advertentietekst en deze specifiek te targeten binnen Google AdWords-campagnes. Op dezelfde manier kunt u zich ook rechtstreeks op deze zoekwoorden richten binnen Bing Ads door uw bedrijfsnaam in de advertentietekst op te nemen en alleen te bieden op relevante zoekwoorden in bepaalde locaties (bijvoorbeeld pizzeria new york).

Als alternatief kunt u optimaliseren voor lokale intentie door het optimaliseren van content pagina’s en on-page SEO strategie, zodat ze goed scoren in meerdere geografische gebieden op basis van trefwoord mogelijkheden geïdentificeerd door middel van onderzoek naar wat mensen lokaal zoeken; deze methode wordt vaak aangeduid als geo-targeted SEO vanwege de focus op geografische informatie zoals postcodes of plaatsnamen binnen long tail zoekopdrachten met betrekking tot bedrijven / diensten die in de buurt worden aangeboden waar gebruikers eigenlijk deze resultaten zouden willen van dichtbij in plaats van verder weg van waar ze geografisch gezien wonen.”

Als u wilt optimaliseren voor lokale SEO, moet u ervoor zorgen dat u de juiste technieken toepast.

Als u wilt optimaliseren voor lokale SEO, moet u ervoor zorgen dat u de juiste technieken toepast.

Lokale SEO is anders dan andere soorten SEO. U kunt niet zomaar een paar trucjes gebruiken en verwachten dat uw website hoger in de zoekresultaten opduikt. Bij lokale SEO gaat het erom dat u zich richt op de juiste zoekwoorden voor uw bedrijf, dat u zich richt op de juiste locatie voor uw bedrijf en dat u zich richt op een publiek dat hoogstwaarschijnlijk bij u zal kopen.

Maar wat betekenen deze woorden? Laten we ze uit elkaar halen:

  • Targeting the right keywords – Dit betekent zoekwoorden vinden waar mensen naar zoeken in Google als ze op zoek zijn naar iets dat lijkt op wat uw bedrijf aanbiedt. Als ik bijvoorbeeld mijn bestaande klanten in North Carolina wil bereiken die zoeken naar “tandartsen bij mij in de buurt”, dan zou ik die exacte termen op mijn site richten (tandarts bij mij in de buurt), maar ook synoniemen gebruiken zoals “lokale tandarts bij mij in de buurt” of “tandartsen in de buurt”, omdat ze misschien eerder zullen doorklikken dan alleen mijn naam bovenaan de pagina met zoekresultaten van Google (SERP) te zien.

Conclusie

In dit artikel hebben we enkele van de meest effectieve lokale SEO-technieken besproken die u kunt gebruiken om uw positie in zoekmachines te verbeteren. De sleutel is ervoor te zorgen dat al uw pagina’s goed zijn geoptimaliseerd en deze vervolgens in uw strategie te implementeren. En vergeet niet, als u goed wilt scoren in Google Maps of andere lokale directory’s, dan is het belangrijk dat u daar ook een actieve vermelding heeft!

Twitter
Email
LinkedIn

In dit artikel