November 15, 2022

8 Manieren om hoger in Google te komen met SEO

Hoger komen in Google is niet eenvoudig. Als dat zo was, zou iedereen bovenaan de eerste pagina staan. De waarheid is dat er veel hard werk en kennis voor nodig is om hoger in Google te komen. Gelukkig zijn er enkele fundamentele stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw site wordt opgemerkt. Hier zijn onze top 8 tips:

Keyword analyse

Trefwoordanalyse is het proces van begrijpen waar mensen naar zoeken, en dan die informatie gebruiken om te bepalen voor welke trefwoorden u uw website wilt laten scoren. Het doel van trefwoordanalyse is om u een idee te geven van wat mensen zoeken wanneer ze een zoekterm of zin intypen in Google. Dit zal u helpen meer relevante zoekwoorden te vinden, zodat uw inhoud hoger zal verschijnen op de pagina’s met zoekresultaten van Google. Er zijn drie soorten zoekwoordenonderzoek: broad match, phrase match en exact match (ook wel modified broad genoemd).

Broad en Phrase Match: Deze twee typen zijn nuttig wanneer u probeert alle variaties van het (de) hoofdzoekwoord(en) van uw site vast te leggen. Ze laten Google begrijpen dat meerdere woorden binnen een enkele zin nog steeds gerelateerd kunnen zijn aan uw hoofdonderwerp/thema. Als we bijvoorbeeld een oplossing proberen te vinden voor het verhogen van het verkeer op onze website (in dit geval “seo”), zouden we gewoon “websiteverkeer verhogen” invoeren in een willekeurig tekstveld zonder iets te wijzigen – zonder aanhalingstekens!

Interne linkbuilding

Linkbuilding is het belangrijkste aspect van SEO. Het is zo belangrijk dat u het grootste deel van uw tijd moet besteden aan linkbuilding, zo niet alles. Linkbuilding doelen zijn op lange termijn, en kunnen jaren duren om te bereiken.

Linkbuilding is het proces waarbij een website-eigenaar links bouwt naar zijn eigen site vanaf andere websites om zijn ranking in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo te helpen verhogen! Het is een effectieve strategie omdat meer links een hogere ranking in Google (en andere zoekmachines) betekenen.

Linkbuilding is historisch gezien verdeeld in twee soorten: “natuurlijke” of “organische” linkbuildingstrategieën versus betaalde reclamestrategieën. In de webwereld van vandaag zijn er echter veel manieren waarop u het gratis kunt doen en ook een aantal betaalde opties beschikbaar indien nodig voor extra boost in ranking of branding inspanningen.

Externe linkbuilding

Hoe meer links u hebt, hoe beter. Dit komt omdat links een belangrijke factor zijn bij het bepalen hoe hoog uw website scoort in zoekmachines zoals Google en Bing. Externe linkbuilding verwijst naar het bouwen van externe links van andere sites die naar de uwe verwijzen.

De beste manier om anderen naar uw site te laten verwijzen is door hen en hun lezers waarde te bieden. Als u artikelen schrijft die nuttig of onderhoudend zijn voor hun publiek, is de kans groot dat ze blij voor u zijn als u hen vraagt of ze ook wat extra ogen op hun inhoud willen!

Het is niet moeilijk of duur om websites van anderen terug te laten linken; het vergt alleen een beetje inspanning en onderzoek van uw kant (en misschien wat koffie). Deze tips zullen u helpen bij dit proces:

Content

Het is algemeen bekend dat inhoud koning is. De reden waarom inhoud zo belangrijk is, is omdat het de basis vormt van uw website en het is wat uw site uniek maakt. Het helpt ook bij het vindbaar maken van uw website door zoekmachines zoals Google.

Inhoud kan vele vormen aannemen, zoals blogs, artikelen, persberichten, video’s of podcasts enz. De belangrijkste vorm van inhoud voor SEO-doeleinden zijn echter op tekst gebaseerde artikelen die zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines (SEO).

Social media

Sociale media zijn een geweldige manier om uw inhoud onder de aandacht van nieuwe mensen te brengen. U kunt het gebruiken om uw inhoud te promoten, feedback op uw inhoud te krijgen en nieuwe volgers te krijgen.

Een van de beste manieren om sociale media te gebruiken is als lanceerplatform voor uw inhoud. U kunt het gebruiken om uw inhoud te promoten, er feedback op te krijgen en nieuwe volgers te krijgen.

Gebruiksgemak van je website

Zorg ervoor dat uw website voor gebruikers gemakkelijk te navigeren is. Google geeft voorrang aan websites die gemakkelijk te gebruiken zijn en een eenvoudige, consistente lay-out hebben.

Als u een e-commercesite hebt, zorg er dan voor dat deze ook responsief is (d.w.z. zich aanpast aan verschillende schermformaten), zodat mobiele gebruikers gemakkelijk door de winkel kunnen bladeren op hun telefoon of tablet zonder pagina’s in of uit te zoomen.

Houd uw website up-to-date. Google werkt zijn algoritmen voortdurend bij en verandert de zoekresultaten, dus u moet hetzelfde doen met uw site. Dit kan zo eenvoudig zijn als het toevoegen van nieuwe inhoud of het verfijnen van bestaande pagina’s. U moet ook alle verouderde informatie bijwerken, zoals contactgegevens, e-mail links

Mijn tips & tricks om hoger in Google te komen

> Ik heb mijn tips en trucs op een rijtje gezet:

  • Schrijf boeiende inhoud op uw website. Hoe boeiender uw inhoud is, hoe groter de kans dat iemand er tijd aan zal besteden en het zal delen met anderen.
  • Maak een blog die u vaak bijwerkt met nieuwe artikelen die betrekking hebben op uw niche of branche.
  • Gebruik sociale media om uw inhoud te promoten om een nieuw publiek te bereiken en volgers te krijgen die later uw website kunnen bezoeken en de zichtbaarheid ervan kunnen vergroten door links die ernaar verwijzen vanaf hun eigen sites.

Hoger in Google komen, is niet gemakkelijk

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is het proces van het optimaliseren van uw website voor zoekmachines, waardoor u hoger in Google komt te staan. Dit betekent dat wanneer iemand zoekt op een trefwoord dat verband houdt met uw bedrijf of product, u op hun scherm verschijnt vóór alle andere concurrenten.

Wat zijn de voordelen van SEO?

Het belangrijkste voordeel van SEO is dat u meer verkeer en leads krijgt van mensen die geïnteresseerd zijn in uw diensten of producten. Dit kan helpen uw bedrijf sneller te laten groeien dan wanneer u geen geoptimaliseerde site zou hebben.

Conclusie

Ik hoop dat deze blogpost u wat inzicht heeft gegeven in hoe uw hoger in Google kunt ranken. Het is niet gemakkelijk, maar ik heb gemerkt dat deze tips en trucs voor ons zeer effectief zijn!

Twitter
Email
LinkedIn

In dit artikel